Honkbal

 

 

 

 

 

 

 

 Dagstukjes – 116

 

e laat steeds meer los en krijgt er andere dingen voor in ruil. De PvdA had ik al afgezworen. Schertsprogressieven. Nu dank ik ook het voetbal af. Geef mij maar honkbal. Niet dat ik dit Amerikaanse spel op mijn leeftijd nog zou kunnen gaan beoefenen – wat ik heel graag zou willen – maar omdat mijn kleinzoons deel uitmaken van de aanstormende generatie bij de Pirates in Amsterdam. Ik sta als één man achter ze.

Ik heb een heel vreemde verhouding met Amerika, een land dat me om allerlei redenen boeit en ergert. Maar honkbal onttrekt zich aan deze emoties. Honkbal is Amerika. Ten goede of ten kwade.

De Nederlandse honkballers zijn nu op weg naar de finale van het wereldkampioenschap in Los Angeles. Hoor je er hier iets over? Ja, vanmorgen een stuk in de Volkskrant. Kom op, jongens en meisjes van de media, richt niet net als de PvdA de liefde voor iets kwalitatief hoogwaardigs als het socialisme ten gronde omdat je je wereldbeeld hebt laten verengen tot je eigen benauwde kring. Kom op, Tom Egbers, hou op met dat door en door uitgeklede voetbal en durf het aan sport in de meest brede zin van het woord onder de mensen te brengen…  Denk aan de jongens en meisjes die nu opgroeien en hun spel nog niet cynisch verbinden met commercie, merchandising, reclame, marketing, belastingontduiking en schaamteloze zelfverrijking.

Of is dit naïef?

Mag ik dat vragen?

LEES VERDER
WKtS
16 MAART 2017