Caravans

 

Dagstukjes – 105

 

ls Kerstmis nadert, denk ik aan mijn vader. Hij overleed op 16 december 1957. Ik was zeventien. Ik zat in de laatste klas van het gymnasium. Ik zou gaan studeren en hem opvolgen. We zouden samen zijn droom waarmaken. Eerst een nieuwe carrosseriefabriek en dan… caravans.

Mijn vader ging alleen nog maar caravans bouwen. Honderden. Alle automobilisten in Nederland zouden in zijn caravan,  de Jolly Weekend Camping Car, op vakantie gaan.

Ik wist hoe heerlijk dat was. We kampeerden zelf al een paar jaar in de Jolly Weekend Camping Car, een proefmodel dat mijn vader eigenhandig had gebouwd.

Het waren de mooiste dagen van mijn jeugd, maar elk jaar meer – zou het de leeftijd zijn? – raakt de herinnering eraan overschaduwd door de vroege dood van deze vooruitziende ondernemer.

Ik ben niet in zijn voetsporen getreden. Ik had géén carrosseriefabrikant willen zijn. Ik had ook niet mijn leven lang caravans aan de man willen brengen. Maar wat had ik hem graag willen laten zien hoe het mij zónder hem vergaan is.

 

LEES VERDER
WKtS
21 DECEMBER 2016