Boston

 

 

 

 

 

 

 

 


RAMPPLAATS IN BOSTON FOTO WILLEM KUIPERS

Dagstukjes – 17

 

Toch blijf ik er
Liever als een ziekte over denken
Zolang tegenover zoveel verwarring
Niets dan zotteklap wordt gesteld.
RENÉ HUIGEN

 

 

 

Bert Wagendorp – die ook zonder bril een van de aantrekkelijkste columnisten van Nederland is – had het al door toen hij zijn eigen krant, de Volkskrant, kapittelde om haar berichtgeving over Boston. Het nine-eleven-gevoel was terug. Ja, hallo, hoe dan?

Het was een idee van de correspondent ter plaatse, Arie Elshout, die allesbehalve een genie is, maar daarom niet roomser hoeft te zijn dan de paus in zijn verlangen om voor een écht Amerikaanse journalist door te gaan.

Zijn collega’s van de (commerciële) televisie maakten er weer een dolle boel van – alsof het allemaal al niet erg genoeg was.

Wie zich wel eens in de Verenigde Staten bevond op het moment dat er zich een ‘ramp’ voltrok, weet hoe de televisie dan de godganse dag op de kijkers inbeukt. Niet met feiten, maar met veronderstellingen, vermoedens, beschuldigingen en steeds weer herhalingen van wat je al uit den treure hebt gezien.

Stay with us.

Meer en meer websites pikken het niet langer. Salon is er een van. Lees maar. Hún journalistiek – en die van Bert Wagendorp – zou meer de toon moeten zetten.

 

 

 

LEES VERDER
WKtS
22 APRIL 2013