Blijf reageren!

NIEUWE REGELTJES IN HET VOETBAL…

Dagstukjes – 228

 

In het dwangbuis van het hier en nu
tieren welig de neurosen…
HILDE BRANDT: IN DE KLEM VAN DE TIJD

 

 

 

Soms luister ik nog naar het nieuws op de radio en telkens weer val ik van mijn stoel van verbazing. Vanwege de zotte reclame die aan het nieuws voorafgaat, maar vooral vanwege het soort berichten dat de NOS wereldkundig meent te moeten maken, een onbegrijpelijke selectie uit het aanbod dat een goeie krant je nog elke dag weet te bieden.

Wie zit hierachter?

Een studentikoze stagiair die ongestraft zijn gang kan gaan?

Vermoedelijk komt er geen journalist meer aan te pas.

Wie reclame en nieuws heeft weten te verteren, kan zich daarna aan achtergronden te goed doen. Onderbroken door de monotone beat van drumcomputers en het volkse gezang van een stel gemelijke Amerikanen doen kakelende deskundigen – met veel uuums, leren die lui niet meer spreken? – hun zegje onder leiding van een gezellig keuvelende presentator type Mieke van der Weij.

Vandaag ging het bij radio één over nieuwe regeltjes in het voetbal.

Nieuwe regeltjes in ‘de zestien’. om precies te zijn.

Ik heb zelden zo lang zulk nutteloos geëmmer moeten aanhoren.

Is het een ziekte van de Nederlandse publieke media, dit geklets over niets, deze egotripperij, deze inteelt, dit jezelf zo ontzettend leuk vinden, dit schofferen van de luisteraar van wie niettemin geëist wordt dat hij reageert. Blijf reageren! Of betalen wij de prijs voor het erbarmelijke onderwijs dat in Nederland de allerintelligentsten nog net niet in zijn val heeft meegesleurd, maar mindere goden al wel. Je hoort het op de radio. je ziet het op de tv.

Kennis en verstand van zaken lijken te zijn ingeruild voor meningen van kletskousen die overal verstand van hebben, maar niets wéten.

Zo wordt elk gesprek een nietes-welles.

Thuis prima, maar op de radio?

 

 

 

LEES VERDER
WKtS
4 JUNI 2019