Verelendung allerwegen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


LANGSTE FILE TER WERELD IN CHINA

 

Dagstukjes – 273

 

Rijden, rijden in een wagentje en als  je
dan niet rijden wilt, dan draag ik je.
JUF ROOS

 

Ik zag rond de jaarwisseling de honderden vrachtwagens bij Dover en kreeg een beeld van de verkeersopstoppingen die ons de komende jaren te wachten staan, ook nu Engeland niet meer meedoet.

Het vervoer van mensen, dieren en goederen over de weg wordt een steeds groter probleem. Iedereen die de laatste jaren weleens met de auto in Europa heeft gereisd, kent de overvolle snelwegen en de afgeladen parkeerplaatsen.

Aan wie hebben we deze ellende te danken? Niet aan de drie beroepschauffeurs die ik ken, uiterst fatsoenlijke en hoogst betrouwbare mannen. Ook niet aan die vrachtwagens. Mijn vader bouwde ze, vandaar. Maar aan wie dan wel?

Misschien kan die vraag in 2021 eindelijk eens op het hoogste Europese niveau gesteld worden. Dan kan het werken aan een oplossing beginnen.

Voorlopig lijkt een verbetering van het vervoer van mensen, dieren en goederen over de weg zonder files, hindernissen, dodelijke ongelukken en ernstige milieuschade nog ver weg.

Boven ons, in de goddeloze hemel van de communisten, stelt Karl Marx tevreden vast dat in onze kapitalistische economie de Verelendung maar doorgaat en zo de vooruitgang blokkeert.

 

 

 

 

TERUG NAAR DE VOORPAGINA
LEES VERDER
WKtS
24 DECEMBER 2020