Job Had Er Geen Zin In

 

 

 

 

 

Dagstukjes – 50

 

 

oe zou het de waterschappen vergaan?
Een paar weken geleden moesten we ervoor naar de stembus. Ik had geen idee. Noch wat ik met de waterschappen aan
moest, noch wat ze deden, noch wat ik te kiezen had.

Ik koos, de enige bekende in de lange lijst met namen, Job Cohen.

Een dag na de verkiezing liet hij weten er geen trek in te hebben.

Democratie in Nederland begint steeds meer absurdistisch theater te worden. Nee, ik heb het nu even niet over de VVD, die elke dag wel een minister, een staatssecretaris, een Kamerlid, een gedeputeerde, een Kamervoorzitter of een burgemeester kwijtraakt. Of over die dwazen die zich afscheiden en alleen in de Kamer gaan zitten. Herinneren we ons nog Onno Hoes, de burgemeester van Maastricht, die zich erotisch door een mediaal ingehuurd hoerenjong liet piepelen? Een burgemeester!

De politieke partijen krimpen als slakken onder te veel zout. Elk jaar minder en minder leden. Maar het aantal baantjesjagers dat in de politiek een zeer goed belegde boterham wil verdienen, vermindert niet. Op elke vergadering van de partij aanwezig. Vroeg of laat wordt dan hun overdreven dienstijver beloond.

Het is – het kan niet anders – een negatieve selectie. Alle kwaliteit is uitgebannen. Of berust op toeval. Als je van 100.000 Nederlanders met hersens, sociaal gevoel, algemene ontwikkeling, leiderscapaciteiten en praktisch inzicht de 150 beste mocht kiezen, zou het met die democratie van ons nog wel gaan. Maar met dit handjevol losers?

Toch werkt het in Nederland. Ik krijg mijn pensioen, mijn kaasboer levert mij nog steeds de heerlijkste meshanger, mijn kleinkinderen gaan elke dag naar school en ik constateer regelmatig dat buren en bekenden alweer een bonusje of erfenis op hun bankrekening hebben bijgeschreven gekregen. Mijn huis staat nog steeds niet onder water. De waterschappen werken.

Waar maak je je druk om?

Politici zijn er alleen nog maar om de media (Jeroen Pauw) in beweging te houden. En omgekeerd.

Degenen om wie het gaat, degenen die het geld verdienen en de belastingen betalen, u en ik, wij zijn doeltreffend buiten spel gezet.

Job, je wordt bedankt.

 

LEES VERDER
WKtS

        16 APRIL 2015