Allahu Akbar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


HET GEVLEUGELDE PAARD BULAQ DAT MOHAMMED NAAR DE HEMEL DROEG

 

Verbeter Je Taal Nog Meer – 47

 

Maar God heeft de geweldplegers niet lief.
KORAN, SOERA 5, DE DIS, 64

 

ok in Amsterdam heeft dan eindelijk een terroristische aanslag plaatsgevonden.

Wilders blij. De media blij. Zelfs Pete Hoekstra, de Amerikaanse plaatsvervanger van Trump in Nederland, was blij, al waren er twee landgenoten van hem neergestoken.

In talkshows werd over niets anders gepraat. Een aanslag! In Amsterdam! Je kon erop wachten!

Onze Femke deed haar uiterste best, nee, ik schrijf niet ‘haar stinkende best’, dat vind ik zo’n smerige uitdrukking, onze Femke deed haar uiterste best om de onrust te bezweren. Dat lukte. Weg onrust.

Helaas verdween daarmee ook de vraag van tafel of er sprake was van een terroristische aanslag.

In de NRC hielden twee geleerden ons twee geheel verschillende lijstjes met criteria voor. Een van de criteria was dat de dader allahu akbar moet roepen. Als hij dat niet roept, dan is het geen aanslag en doe je gewoon of je neus bloedt. Simpel.

In mijn omgeving hoor ik het Arabische schietgebed zelden. Wel hoor ik – en niet alleen in mijn omgeving, ook op de televisie –  bij enige opwinding o my God, maar dan op z’n Amerikaans.

Beide kreten verklanken mooi de tweedeling in onze multiculturele samenleving.

Maar hoe lang nog?

De jongste staatsburgers – in groten getale rond de scholen in mijn buurt aanwezig – doen al niet meer mee. O, my God hoor je nog wel. Het lijken me vooral meisjes die naar het SBS-programma Adam en Eva kijken – naakt daten in de rimboe, zo vet, man. Maar de meerderheid gebruikt het woord kut als uitlaatklep. Ook de hoofddoekje onder hen.

Zo hoor je in Amsterdam, geachte Stef Blok, hoe de Nederlandse jeugd onstuitbaar op weg is naar een nieuwe culturele eenheid.

Kut.

De VVD en de ING zouden het ook eens wat vaker moeten zeggen.

 

 

 

LEES VERDER
WKtS
6 SEPTEMBER 2018
DE VOLKSKNAR